IMPORTANȚA GUSTĂRILOR ÎN DIABETUL DE TIP 2

IMPORTANȚA GUSTĂRILOR ÎN DIABETUL DE TIP 2

18.09.2019


• În regimul pacienților cu DZ tip 2, care sunt sub tratament cu antidiabetice orale, este foarte important ca totalul alimentelor consumate într-o zi să fie dispus pe mai multe mese, dintre care 3 principale și 2-3 gustări.
• Rolul meselor multiple este acela de a reduce cantitatea de glucide și calorii pe care un pacient o manâncă la o masă, astfel încât creșterea glicemică rezultată din masa respectivă să fie cât mai ușor de acoperit de către insulina endogenă.
• Antidiabeticele orale au durată de acțiune mai lungă, astfel încât activitatea lor poate acoperi mai multe mese, gustările dintre mesele principale având și rolul de a evita hipoglicemiile.
• Mesele mai dese, deși în cantitate mai mică, reduc senzația de foame.
• În DZ tip 2, regimul alimentar, cât și spațierea meselor și gustărilor, reprezintă o condiție absolută pentru obținerea glicemiilor optime.
• Indiferent de schema medicamentoasă și chiar insulinică, în absența unui regim alimentar corect stabilit și urmat, țintele glicemice nu pot fi atinse.

Mai multe articole

Tu știi ce risc de boală cardiovasculară ai?

4.11.2024

Medicamente disponibile pentru tratamentul obezitatii / excesului ponderal

1.07.2024

RMN-ul de sân, un aliat extraordinar în prevenția sau monitorizarea afecțiunilor mamare

18.12.2023

Tiroidita Hashimoto – cea mai frecventă boală autoimună

25.05.2022

Infertilitatea – investigații de bază pentru elucidarea principalelor cauze

25.05.2022