MÂNCAREA DIETETICĂ – SINTAGME COMERCIALE ȘI REALITATEA DIN TABELUL NUTRIȚIONAL

MÂNCAREA DIETETICĂ – SINTAGME COMERCIALE ȘI REALITATEA DIN TABELUL NUTRIȚIONAL

7.05.2019


Produsele “dietetice” reprezintă o constantă pe raioanele magazinelor. De multe ori se folosește, în scopuri de marketing, denumirea “pentru diabetici” sau “fără zahăr.”

• Aceste denumiri nu trebuie considerate ca atare de către pacienții cu diabet, în sensul că ar putea consuma orice cantitate din acel aliment fără impact negativ asupra bolii lor.

• Întotdeauna ceea ce contează în primul rând în evaluarea utilității consumului alimentelor în diabet este conținutul în glucide / hidrați de carbon / carbohidrați la 100g produs sau porție.

• Orice produs alimentar recomandat diabeticilor sau prezentat ca dietetic trebuie mai întâi verficat din punctul de vedere al conținutului glucidic.

• Tabelul cu conținutul nutrițional al alimentelor este foarte important în decizia pacienților de a alege un anumit produs alimentar, și nu diversele sintagme folosite cu scop comercial.

Mai multe articole

Tu știi ce risc de boală cardiovasculară ai?

4.11.2024

Medicamente disponibile pentru tratamentul obezitatii / excesului ponderal

1.07.2024

RMN-ul de sân, un aliat extraordinar în prevenția sau monitorizarea afecțiunilor mamare

18.12.2023

Tiroidita Hashimoto – cea mai frecventă boală autoimună

25.05.2022

Infertilitatea – investigații de bază pentru elucidarea principalelor cauze

25.05.2022